Köttfärssoppa

Köttfärssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Köttfärssoppa

70

16 ingredienser

20 min

Mustig soppa för hela familjen. Serveras med vitlöksfyllt bröd.

Ingredienser

portioner4

Soppa:

  • 200 g köttfärs (nöt eller lamm)
  • 1 l vatten
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • oregano
  • curry
  • salt
  • peppar

Vitlökssmör:

  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • grovt salt
  • bröd (t ex baguette)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.
  3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
  4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.
  5. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl.
  6. Dela brödet diagonalt och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.