Fläskroulader med kapris, bacon och savojkål

Fläskroulader med kapris, bacon och savojkål
Foto: TV4

Fläskroulader med kapris, bacon och savojkål

16 ingredienser

Kocklandslaget bjuder på riktigt härlig husmanskost.

Ingredienser

portioner
  • 12 kalvschnitzlar (eller något annat kött som passar för schnitzel) [à 40 g]
  • dijonsenap
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 1 dl kapris
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 dl vatten
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 lagerblad
  • 1 dl flytande margarin
  • 0,25 savoykål
  • majsstärkelse
  • 1 tsk farinsocker
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Banka försiktigt ut schnitzlarna så att de blir tunna. Pensla på lite dijonsenap och krydda sedan med salt och peppar.
  2. Finhacka löken och strimla ner baconet i 1 cm bitar. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna med rapsolja och lägg i baconet. Låt det bryna ett par minuter innan du lägger ner schnitzlarna och löken.
  3. Låt schnitzlarna ta färg och slå därefter på vatten, buljontärningarna, matlagningsgrädde, lagerblad och gelén. Bräsera under lock i ca 20 minuter på medium värme.
  4. Skär savojkålen i grova kuber och slunga runt dem i lite rapsolja och farinsocker. Red eventuellt av med maizena. Det ska vara lite motstånd i kålen.
  5. Lägg i kålen i stekpannan innan servering. Servera med kokt potatis.