Rotsellerisoppa med getosttoast

17 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rotselleri, skalad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl grädde (eller Milda Mat)
  • 0,5 citron
  • salt
  • 4 skiva vitt surdegsbröd
  • 4 skiva getost, centimetertjocka
  • honung
  • krasse

Gör så här

  1. Börja med att hacka löken och vitlöken.
  2. Skär rotsellerin i grova bitar och lägg i en kastrull tillsammans med lök och vitlök, tillsätt vätskan och koka på spisen till grönsakerna är helt mjuka.
  3. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i en blender.
  4. Lägg getosten på brödet ringla över honung och gratinera i ugn på 200° till getosten har fått lite färg.
  5. Tillsätt under tiden citronsaft och salt i soppan och smaka av. Klipp över krasse på toasten vid servering.
8 september 2009