Potatissoppa med rom och purjolök

Potatissoppa med rom och purjolök
Foto: TV4

Potatissoppa med rom och purjolök

17 ingredienser

God vårsoppa som passar en vardag.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp rom

purjolök

  • 1 purjolök
  • 1 msk hönsbuljong
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron, skal

Potatissoppa

  • 600 g mandelpotatis
  • 2 msk hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 gul lök
  • strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl Milda Mat 7 %
  • citronsaft

Gör så här

  1. Purjolök: Skiva och skölj purjolöken. Koka mjuk med resterande ingredienser. Häll av och smaka upp med rivet citronskal, socker och salt.
  2. Potatisoppa: Skala och skiva potatisen och löken. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills allt är mjukt. Mixa slätt i kannmixer eller med stavmixer. Smaka upp soppan med salt, peppar och citronjuice.
  3. Servera soppan med purjolöken och toppa med rommen. Rosta gärna ett gott surdegsbröd till.