Pocherad kyckling med primörer och svamp

0 röster
4
Pocherad kyckling med primörer och svamp
Foto: TV4

En god och lite mer avancerad vardagsrätt som görs bäst på våren.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Kycklinglår

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 1 msk hönsbuljong
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 20 g backtimjan
  • 2 lagerblad
  • 2 dl ljust öl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar

Primörer och svamp

  • primörer (efter tillgång t ex)
  • morötter späda
  • sparris
  • sockerärtor
  • fänkål
  • färskpotatis
  • toppmurklor eller goda odlade svampar
  • örter
  • bladpersilja
  • smörgåskrasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sjud köttet med resterande ingredienser tills det är mört.
  2. Lyft sedan upp kycklingen och varmhåll under plastfilm eller lock.
  3. Smaka upp buljongen och tillsätt sedan dom grovt hackade primörerna och svamparna i tur och ordning beroende på koktid.
  4. Servera i djup tallrik med strimlade örter och ett gott surdegsbröd.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...