Pocherad kyckling med primörer och svamp

Pocherad kyckling med primörer och svamp
Foto: TV4

En god och lite mer avancerad vardagsrätt som görs bäst på våren.

19 maj 2009
4

Du behöver

Kycklinglår

  • 4 st urbenade kycklinglår
  • 1 msk hönsbuljong
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 20 g backtimjan
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl ljust öl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar

Primörer och svamp

  • primörer efter tillgång t. ex.
  • späda morötter
  • sparris
  • sockerärtor
  • fänkål
  • färskpotatis
  • toppmurklor eller goda odlade svampar
  • örter
  • bladpersilja
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sjud köttet med resterande ingredienser tills det är mört.
  2. Lyft sedan upp kycklingen och varmhåll under plastfilm eller lock.
  3. Smaka upp buljongen och tillsätt sedan dom grovt hackade primörerna och svamparna i tur och ordning beroende på koktid.
  4. Servera i djup tallrik med strimlade örter och ett gott surdegsbröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept