Citronkyckling med rostad potatis och rödlök

Citronkyckling med rostad potatis och rödlök
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Citronkyckling med rostad potatis och rödlök

15 ingredienser

25 min

Sätt piff på potatisen genom att rosta den tillsammans med grönsakerna i en stekpanna. Kycklingen klarar sig själv i ugnen under tiden.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron, skal och saft
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche

Rostad potatis och lök:

  • 8 potatisar, kokta
  • 0,5 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna tills de fått färg. Salta och peppra och lägg över i en ugnssäker form.
  3. Skala och strimla löken och lägg ner den i formen. Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten, smulad buljong och timjan.
  4. Sätt in formen i ugnen och låt gå i cirka 15 minuter.
  5. Skiva potatis, zucchini och rödlök i centimetertjocka skivor. Rosta grönsakerna i olivolja i en het stekpanna och strö över hackad persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Lyft upp kycklingen ur formen och mixa såsen som blivit kvar i botten med lättcrème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen tillsammans med såsen och den rostade potatisen.