Majskyckling med ris och currysås

Foto: Martin Fuxin
Majskyckling med ris och currysås
8 ingredienser
En bra vardagsrätt som är både nyttig och god.
Ingredienser
- 4 majskycklingbröst (med skinn)
- 1 morot (stor)
- 200 g vitkål
- 1 gul lök
- 1 msk curry
- 1 förp kokosmjölk
- 0,5 kycklingbuljongtärning
- basmatiris
Gör så här
- Salta och peppra kycklingen på alla sidor och stek i rapsolja på skinnsidan till den är gyllene, vänd och stek ytterligare en minut på andra sidan. Lägg kycklingen på en plåt och låt den bli färdig i ugnen på 130 grader. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 70 grader.
- Strimla lök, morot och vitkål fint och svetta med curry i en stekpanna.
- Tillsätt kokosmjölk och kycklingbuljong och koka ihop och smaka av med salt. Servera kycklingen med grönsaker och ris.