Lax tandoori med grönsaksris

Foto: TV4
Lax tandoori med grönsaksris
12 ingredienser
En bra vardagsrätt med asiatisk touch.
Ingredienser
- 500 g lax
- 1 dl matyoghurt
- 1 msk tandoorikrydda
- 4 dl kokt ris
- 1 röd paprika
- 0,5 gurka
- 1 kruka koriander
- 1 gul lök
- 100 g isbergssallad
- 1 limefrukt
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda yoghurt med tandoori och gnid in laxen med, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 min.
- Skär ner löken och paprikan fint och stek i olja. Lägg i riset när det börjat ta färg och stek ytterligare några minuter.
- Under tiden skär ner gurka och isberg och tillsätt när kycklingen är färdig så grönsakerna fortfarande är krispiga. Smaka av med salt och lime.