Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt
Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt
25 ingredienser
Ingredienser
- Lammfärsbiffar
- 1 msk smör, till stekning
- 500 g lammfärs
- 0,5 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- 4 msk ströbröd
- 1 dl standardmjölk
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 100 g fetaost
- rostade rotfrukter
- 300 g morot
- 300 g palsternacka
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl rucolasallad, grovhackad
- citronyoghurt
- 2 dl matyoghurt
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk honung
- 0,5 citron, skal och saft
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
- Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
- Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
- Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.