Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Sätt ugnen på 200 grander. Tvätta och skrubba potatisen. Skär morötterna i stavar och halvera rädisorna. Skär citronen i knubbiga bitar. Lägg potatis, morötter, rädisor och citron på en plåt, ringla över olja, salta och blanda runt. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Smörstekt sparris
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Stek sparrisarna lätt i smör i en stekpanna till de får fin färg. Salta.
Sandefjordssås
Koka upp grädden i en liten kastrull. Vispa i crème fraichen och låt koka upp igen. Ta från värmen och tillsätt smöret i klickar under vispning. Smaka av med salt och tillsätt gräslöken.
Röding
Stek rödingen på bägge sidor i smör och olja i en stekpanna, börja med att steka med skinnsidan ner så att skinnet blir krispigt. Salta och peppra.
Servering
Servera rödingen med en klick forellrom, rostade primörer, smörstekt sparris och sandefjordssås.