Knäckebröd med forellrom, picklad lök och suovas

2 röster
60 m
4

Sverige möter Röros. Knäckebröd med messmör, picklad rödlök, forellrom och suovas.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Knäckebröd

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 g färsk jäst
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk matolja

Topping

  • 1 rödlök
  • 1 msk svensk ättika (alternativt vitvinsvinäger)
  • 1 krm socker
  • 1,5 msk messmör
  • 5 msk färskost
  • 4 bitar knäckebröd
  • 4 msk forellrom (alternativt laxrom)
  • 1 bit suovas (alt torkat viltkött)

Gör så här

  1. Knäckebröd
    Sätt ugnen på 250 grader (inte varmluft).
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen.
  3. Blanda alla torra ingredienser men spara 1-2 dl vetemjöl till utbakning. Blanda ihop med mjölken till en blöt deg.
  4. Låt vila och jäsa i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  5. Kavla ut degen till tunna bröd med en kruskavel och mycket mjöl.
  6. Lägg bröden på en tunn plåt och baka i ugn ca 3-5 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna på galler.
  7. Topping
    Hacka löken fint och blanda med ättika och socker.
  8. Blanda messmör och färskost och bre på knäckebrödet.
  9. Toppa med picklad lök, forellrom och riven suovas.
14 augusti 2018

Laddar fler recept