Knäck av Sannas mormor

17 röster
40 m
1 sats
Knäck av Sannas mormor
Foto: Tv4

Recept som gått i arv är ofta de bästa recepten! Den här knäcken som Sannas mormor brukade göra är riktigt underbar.

Visa mer
40 m
1 sats

Du behöver

  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 200 g vispgrädde [2 dl]
  • 180 g ljust muscovadosocker [2 dl]
  • 280 g ljus sirap [2 dl]
  • ca 1 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i cirka 18 minuter. Låt svalna och hacka sedan grovt.
  3. Lägg ut knäckformar och lägg i hackade hasselnötter i varje form.
  4. Koka grädde, muscovadosocker, ljus sirap och salt till 126-127 grader.
  5. Fyll den varma knäcken i en tom sirapsflaska och sätt på locket. Sätt på dig en ugnsvante och släpp ut det första trycket tillbaks i kastrullen. Därefter går det smidigt att fylla formarna en efter en med ett lätt tryck.
  6. Låt knäcken svalna helt. Packa i lufttäta burkar med bakplåtspapper mellan lagren.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...