Sockerfri cheesecake


Foto: TV4
Sockerfri cheesecake
15 ingredienser
6 h
Glutenfri nutellacheesecake sötad med stevia och sukrin melis!
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hosstjärnorna och recepten därifrån är komponerade avamatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Katrin Zytomierska laga receptet

Ingredienser
Botten
- 4 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 dl sukrin melis
- 1 ägg
- 200 g smör, rumstempererat
Fyllning
- 300 g färskost
- 2 ägg
- 1,5 dl sukrin melis
- 1 förp steviasötad nötkräm
Garnering
- 12 hallon
- 0,5 kruka färsk mynta
- 2 dl grädde
- droppe vaniljstevia, om du vill
Gör så här
- Knåda ihop ingredienserna för botten med din hand. Forma till en boll. Låt stå i kylen i minst 45 minuter.
- Rör ihop ingredienserna för fyllningen i en skål.
- Tryck ut pajdegen i en springform, förgrädda på 200 grader i 10 minuter.
- Fyll formen med fyllningen och grädda vidare på 200 grader i 30 minuter. Låt svalna.
- Låt stå i kylen i minst fyra timmar. Ju längre desto godare!
- Servera med mosade hallon, hackad mynta och vispad grädde.