Klassisk spenatsoppa med ägghalvor

29 röster
30m
4

Snabblagad soppa med spenat, buljong och grädde, serveras med ägghalva.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka äggen till medium.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör i en stor kastrull.
  3. Tillsätt mjölet och rör runt.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen, vattnet och grädden och koka upp.
  5. Koka ca 3 minuter och tillsätt därefter spenaten och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med en ägghalva.
13 november 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept