Klassisk spenatsoppa med ägghalvor

Foto: TV4
Klassisk spenatsoppa med ägghalvor
10 ingredienser
30m
Snabblagad soppa med spenat, buljong och grädde, serveras med ägghalva.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 8 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 400 g djupfryst hackad spenat
- 1 gul lök
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk smör
- 4 ägg
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka äggen till medium.
- Skala och hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör i en stor kastrull.
- Tillsätt mjölet och rör runt.
- Tillsätt grönsaksbuljongen, vattnet och grädden och koka upp.
- Koka ca 3 minuter och tillsätt därefter spenaten och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en ägghalva.