Klassisk spenatsoppa med ägghalvor

klassisk spenatsoppa med ägghalvor
Foto: TV4

Klassisk spenatsoppa med ägghalvor

272

6 steg att laga

10 ingredienser

30m

Snabblagad soppa med spenat, buljong och grädde, serveras med ägghalva.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka äggen till medium.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör i en stor kastrull.
  3. Tillsätt mjölet och rör runt.
  4. Tillsätt grönsaksbuljongen, vattnet och grädden och koka upp.
  5. Koka ca 3 minuter och tillsätt därefter spenaten och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med en ägghalva.