Klassisk husmanskost med skånsk kalops. Högrev, morötter, lök, kryddpeppar och lagerblad blir tillsammans ett härligt långkok att servera med inlagda rödbetor och kokt potatis.
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Kyl.
Koka betorna mjuka. Häll av och skala.
Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem varma i den kalla ättikslagen. Låt stå kallt fram till servering.
Kalops
Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det karamellisera. Häll i vinägern och låt den koka in helt i lök- och morotsfräset. Fortsätt med vin och buljong. Låt koka några minuter medan du bryner köttbitarna hårt i en stekpanna med smör i omgångar.
Lägg köttet i såsen, koka upp och tillsätt kryddpeppar, lagerblad och vitpeppar. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 2 timmar.
Ta upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.