Morotssoppa med ingefära och apelsin

Morotssoppa med ingefära och apelsin
Foto: TV4

Morotssoppa med ingefära och apelsin

77

12 ingredienser

En krämig soppa med morot, ingefära och apelsin. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

portioner4
  • 2 gula lökar
  • 6 morötter
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 apelsiner
  • 2 msk smör (eller olivolja)
  • 7 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • örtsalt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl tjock yoghurt, 10 %
  • 50 g pumpakärnor

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och riv morötterna grovt.
  3. Skala och riv ingefäran fint.
  4. Dela apelsinerna och pressa ut saften.
  5. Värm smöret i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter.
  6. Lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.
  7. Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.
  8. Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.
  9. Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, yoghurt och apelsinjuicen. Mixa eventuellt lite till så att det hela blandas.
  10. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna och låt var och en strö lite frön på sin soppa.