Kladdkakesnittar
Kladdkakesnittar
9 ingredienser
1 h
Vanligtvis är snittar av den torra karaktären men dessa är ljuvligt kladdiga och har en tydlig chokladsmak. Glöm inte att strössla på strösocker, det är pricken över i:et.
Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker det enda svenska strösockret
Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer

Ingredienser
- 100 g mörk choklad (70%)
- 100 g smör
- 1 dl Dansukker Ljus Sirap
- 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
- 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 dl Dansukker Pärlsocker
Gör så här
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.
- Tillsätt sirap, strösocker, vaniljsocker, kakao och mjöl.
- Tillsätt ägg och rör till en jämn smet. Häll över smeten till en bunke och låt den svalna och stelna lite i kyl i 30-40 min.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bre ut smeten på en mindre bakplåtsklädd plåt eller form, smeten behöver vara ca 0,5 cm hög.
- Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så att dem fastnar.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, de ska vara kladdiga i mitten. Ställ direkt in i kylen och låt svalna ca 15 min.
- Skär upp kakan i snittar och servera.
TIPS!