Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos

20 röster
45 min + tid i kylen
8-10
Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos
Foto: TV4

En lättlagad och maffig glutenfri kladdkaka som toppas med en len kaffeganache och rostad kokos. 

Visa mer
45 min + tid i kylen
8-10

Du behöver

Kladdkaka

  • 90 g smör
  • 110 g ägg
  • 225 g strösocker
  • 40 g mandelmjöl
  • 50 g rismjöl
  • 25 g kakao
  • 15 g vaniljsocker
  • 2 g salt

Ganache

  • 20 g espresso
  • 80 g vispgrädde 40 %
  • 15 g honung
  • 100 g ljus choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 1 g salt
  • 2 msk smör

Topping

  • 50 g kokos
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (28 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Bryn smöret.
  4. Vispa ihop ägg och socker för hand. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, majs- och rismjöl.
  5. Tillsätt slutligen smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter.
  6. Låt svalna och ställ kakan i kylen för att stelna helt.
  7. Ganache
    Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30.e sekund.
  8. Sjud honung och grädde i en kastrull.
  9. Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt. Rör runt.
  10. Häll sist i smör och mixa med stavmixer tills en jämn smet.
  11. Häll över de helt avsvalnade kladdkakan.
  12. Topping
    Rosta kokosen i torr panna. Låt svalna något. Strö kokosen över ganachen. Ställ kakan i kylen i 1 timme och låt stelna.

Laddar fler recept...