• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos

Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos

12 steg att laga

16 ingredienser

45 min + tid i kylen

En lättlagad och maffig glutenfri kladdkaka som toppas med en len kaffeganache och rostad kokos. 

Ingredienser

Kladdkaka

  • 90 g smör
  • 110 g ägg
  • 225 g strösocker
  • 40 g mandelmjöl
  • 50 g rismjöl
  • 25 g kakao
  • 15 g vaniljsocker
  • 2 g salt

Ganache

  • 20 g espresso
  • 80 g vispgrädde
  • 15 g honung
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad
  • 1 g salt
  • 2 msk smör

Topping

  • 50 g kokos

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (28 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Bryn smöret.
  4. Vispa ihop ägg och socker för hand. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, majs- och rismjöl.
  5. Tillsätt slutligen smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter.
  6. Låt svalna och ställ kakan i kylen för att stelna helt.
  7. Ganache
    Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30.e sekund.
  8. Sjud honung och grädde i en kastrull.
  9. Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt. Rör runt.
  10. Häll sist i smör och mixa med stavmixer tills en jämn smet.
  11. Häll över de helt avsvalnade kladdkakan.
  12. Topping
    Rosta kokosen i torr panna. Låt svalna något. Strö kokosen över ganachen. Ställ kakan i kylen i 1 timme och låt stelna.