Kladdkaka Light

19 röster
Kladdkaka Light
Foto: Frida Wismar

Kladdkaka är nog så gott - här kommer en smalare variant för den som vill tänka lite extra på vikten.

Visa mer

Du behöver

  • 2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, eller canderelströ
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vetemjöl
  • ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
20 april 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept