Kims rödtungarullader i vitvinssås
Kims rödtungarullader i vitvinssås
23 ingredienser
Ingredienser
- 6 rödtungafiléer
- 150 g forellrom
- 500 g färskpotatis
Vitvinssås
- 1 schalottenlök
- 1 citron
- 3 dl vitt vin
- 2 stjälkar dill
- 1 lagerblad
- 10 vitpepparkorn
- 2 dl fiskfond, utspädd och ej koncentrerad
- 2 dl vispgrädde
- majsstärkelse, för redning
- 50 g smör
- cayennepeppar
- 1 fiskskrov, gärna rödtunga (detta är inte ett måste)
Örtolja
- 1 dl olivolja
- 1 dl färsk dill
- 1 dl färsk persilja
- 1 dl färsk basilika
- 1 klyfta vitlök
- citronsaft, några droppar
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Vitvinssås
- Skala och skär löken i större bitar. Stek i smör tillsammans med dillstjälkar, vitpepparkorn, skrov från fisken och lagerblad. Låt svetta 5-10 minuter. Tillsätt det vita vinet och reducera ner till hälften.
- Tillsätt fiskfonden och reducera åter ner till hälften. Sila av såsen och tillsätt grädden under vispning. Koka ihop ca 15 minuter.
- Mixa med stavmixer ned det kalla smöret i bitar. Smaka upp med salt och svartpeppar. Om du vill ha såsen lite tjockare kan du reda den med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten.
- Mixa alla ingredienser till örtoljan.
- Koka potatisen.
- Dela fiskfiléerna och rulla till rullader. Lägg ner i vitvinssåsen ett par minuter innan servering så de blir tillagade.
- Toppa med örtolja och rom och servera med potatisen.