Kims rödtungarullader i vitvinssås

Kims rödtungarullader i vitvinssås
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Kims rödtungarullader i vitvinssås

23 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 6 rödtungafiléer
  • 150 g forellrom
  • 500 g färskpotatis

Vitvinssås

  • 1 schalottenlök
  • 1 citron
  • 3 dl vitt vin
  • 2 stjälkar dill
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 dl fiskfond, utspädd och ej koncentrerad
  • 2 dl vispgrädde
  • majsstärkelse, för redning
  • 50 g smör
  • cayennepeppar
  • 1 fiskskrov, gärna rödtunga (detta är inte ett måste)

Örtolja

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl färsk dill
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • citronsaft, några droppar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Vitvinssås

  1. Skala och skär löken i större bitar. Stek i smör tillsammans med dillstjälkar, vitpepparkorn, skrov från fisken och lagerblad. Låt svetta 5-10 minuter. Tillsätt det vita vinet och reducera ner till hälften.
  2. Tillsätt fiskfonden och reducera åter ner till hälften. Sila av såsen och tillsätt grädden under vispning. Koka ihop ca 15 minuter.
  3. Mixa med stavmixer ned det kalla smöret i bitar. Smaka upp med salt och svartpeppar. Om du vill ha såsen lite tjockare kan du reda den med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten.
  4. Mixa alla ingredienser till örtoljan.
  5. Koka potatisen.
  6. Dela fiskfiléerna och rulla till rullader. Lägg ner i vitvinssåsen ett par minuter innan servering så de blir tillagade.
  7. Toppa med örtolja och rom och servera med potatisen.