Kimchi dumplings med misobuljong och chiliolja

POPULÄRT
Kimchi dumplings med misobuljong och chiliolja
Foto: TV4
Ayla Canpunar
Ayla Canpunar

Kimchi dumplings med misobuljong och chiliolja

14

5 steg att laga

28 ingredienser

1 h 15 min

Aylas vinnande rätt på juryns utamning att laga med fermenterat och mjölksyrat. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Deg

  • 1,5-2 dl vetemjöl
  • 0,8 dl vatten, varmt
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1,5 dl kimchi, hackad
  • 20 shiitakesvamp
  • 2 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 äggula
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk matolja
  • salt
  • peppar

Misobuljong

  • 2-3 msk vit misopasta
  • 8-10 dl vatten
  • 1 salladslök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 tsk sesamolja
  • salt
  • peppar

Chiliolja

  • 0,5 dl chiliflakes
  • 1 kanelstång
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 dl matolja

Gör så här

  1. Rör ihop vetemjöl, salt och varmt vatten ihop till en smidig deg. Linda in den i plastfolie och låt stå under tiden du rör ihop fyllningen.
  2. För fyllningen, lägg svamp, salladslök, vitlök och ingefära i en mixer och mixa ihop. Stek sedan fyllning i olja i ca 5 minuter. Låt fyllningen svalna och ha i den hackade kimchin, äggulan, soja, sesamolja och risvinsvinägern. Smaka och tillsätt salt och peppar.
  3. För buljongen, värm upp vatten i en kastrull och ha i misopastan och rör om tills mison lösts upp i vattnet. Ha i en hel salladslök, en bit ingefära och vitlök. Låt det koka ihop på medelvärme i ca 45 min. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med sesamolja.
  4. Hätta upp olja i en panna och ha i kanelstång, ingefära och vitlök på hög värme. Fräs i några minuter och häll sedan över den varma oljan över chiliflakes. Låt stå i några minuter och sila sedan av chilin, ingefäran, kanelstången och vitlöken. Behåll oljan.
  5. Kavla ut degen tunn och stansa ut cirklar och ha i en tesked av fyllningen i varje cirkel. Vik sedan ihop till önskad form på dumplings. Vik ihop tills degen eller fyllningen tar slut. Ånga sedan dumplingsen i en bambuångkokare i ca 5–8 minuter. Servera dumplingsen med misobuljong och några droppar av chilioljan. Smaklig måltid.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer