Kimchee råbiff med friterad sötpotatis och nori

Kimchee råbiff med friterad sötpotatis och nori
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Kimchee råbiff med friterad sötpotatis och nori

7 ingredienser

30 m

Råbiff med friterad sötpotatis, sött päron och nori är en oslagbar kombination som passar underbart till vilken festlig måltid som helst!

Ingredienser

portioner
  • 200 g nötkött
  • ca 3 msk kimchee base
  • 1-2 tsk sesamolja (helst kallpressad)
  • 2 salladslökar
  • 1 päron (ex Alexander Lukas, Anjou eller Clara Frijs)
  • 1 sötpotatis
  • 2 noriblad, färsk nori eller havssallad

Gör så här

  1. Skär nötköttet till tartar, smaka upp med lite av kimcheebasen och sesamolja.
  2. Skär salladslöken i tunna skivor och päronet i stavar.
  3. Skala och skär sötpotatisen i tunna julienne. Ånga bitarna i ca 2 minuter, låt svalna och fritera sedan på 170 grader tills dem är krispiga. Lägg på papper och salta lätt.
  4. Klipp nori i tunna strimlor. Placera köttet på tallriken och toppa med övriga ingredienser.