Kimchee råbiff med friterad sötpotatis och nori

2 röster
30 m
4
Kimchee råbiff med friterad sötpotatis och nori
Foto: Tv4

Råbiff med friterad sötpotatis, sött päron och nori är en oslagbar kombination som passar underbart till vilken festlig måltid som helst!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g nötkött
  • ca 3 msk kimcheebas
  • 1-2 tsk sesamolja, helst kallpressad
  • 2 salladslökar
  • 1 päron, ex Alexander Lukas, Anjou eller Clara Frijs
  • 1 sötpotatis
  • 2 noriblad, färsk nori eller havssallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär nötköttet till tartar, smaka upp med lite av kimcheebasen och sesamolja. Skär salladslöken i tunna skivor och päronet i stavar.
  2. Skala och skär sötpotatisen i tunna julienne. Ånga bitarna i ca 2 minuter, låt svalna och fritera sedan på 170 grader tills dem är krispiga. Lägg på papper och salta lätt.
  3. Klipp nori i tunna strimlor. Placera köttet på tallriken och toppa med övriga ingredienser.
25 maj 2019

Laddar fler recept...