Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse

Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse
Foto: TV4
Kim Anderzon
Kim Anderzon

Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse

0

6 steg att laga

8 ingredienser

30 min

God och krämig soppa som serveras med knaperstekt bacon och krasse.

Vintips
Jean-Louis Rosé art nr 77119

Kim bjöd även på

Rostas i svartvinbärsmarinad


Citronglass



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • bacon

Gör så här

  1. Hacka lök.
  2. Skiva jordärtskockor och potatis och fräs i olja några minuter.
  3. Tillsätt buljong och koka i cirka 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Mixa tills soppan är slät.
  5. Salta, peppra och rör ned crème fraiche.
  6. Servera med klippt, stekt bacon och finhackad krasse.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer