Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse

0 röster
30 min
4

God och krämig soppa som serveras med knaperstekt bacon och krasse.

Vintips
Jean-Louis Rosé art nr 77119

Kim bjöd även på

Rostas i svartvinbärsmarinad


Citronglass



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 3 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • bacon

Gör så här

  1. Hacka lök.
  2. Skiva jordärtskockor och potatis och fräs i olja några minuter.
  3. Tillsätt buljong och koka i cirka 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Mixa tills soppan är slät.
  5. Salta, peppra och rör ned crème fraiche.
  6. Servera med klippt, stekt bacon och finhackad krasse.
28 juni 2011

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept