Rostas i svartvinbärsmarinad
Rostas i svartvinbärsmarinad
14 ingredienser
1h
serveras med chili och råstekta rotfrukter. En klassisk söndagsstek i annorlunda tappning. /Kim Anderzon
Vintips från Kim
Tamaron reserve 2005, artnr 72195
**Kim bjöd även på
**
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 800 g rostas
- 1 dl japansk soja
- 3 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 0,5 chilifrukt, hackad urkärnad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk koriander, hackad
- 10 potatisar
- 5 morötter
- 2 palsternackor
- 0,5 isbergssallad
- 0,5 rossisallad
- 0,5 galiamelon
- små körsbärstomater
- 8 färska myntablad (eller basilikablad)
Gör så här
Kött
- Salta, peppra och bryn köttet i en stekpanna.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Sätt in steken med en stektermometer.
- Steken är klar när innertemperaturen är 60 grader.
- Låt köttet vila i cirka 15 minuter.
- Skär sedan upp köttet i tunna skivor.
- Häll över all marinad.
- Kan serveras direkt eller kall.
Marinad
- Blanda ihop och häll över köttet.
Råstekt potatis
- Råstek potatis, morötter, palsternacka och krydda med salt och timjan.
Sallad
- Gör en vinegrettesås av olja, vinäger och örtsalt och häll över salladen.
- Servera allt tillsammans.