Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse
Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse
8 ingredienser
30 min
God och krämig soppa som serveras med knaperstekt bacon och krasse.
Vintips
Jean-Louis Rosé art nr 77119
Kim bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 kg jordärtskocka
- 3 potatisar
- 1 gul lök
- 1,5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl crème fraîche
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- bacon
Gör så här
- Hacka lök.
- Skiva jordärtskockor och potatis och fräs i olja några minuter.
- Tillsätt buljong och koka i cirka 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
- Mixa tills soppan är slät.
- Salta, peppra och rör ned crème fraiche.
- Servera med klippt, stekt bacon och finhackad krasse.