Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse

Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse
Foto: TV4
Kim Anderzon
Kim Anderzon

Jordärtsskockssoppa med bacon och krasse

Av: Kim Anderzon

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

30 min

God och krämig soppa som serveras med knaperstekt bacon och krasse.

Vintips
Jean-Louis Rosé art nr 77119

Kim bjöd även på
Rostas i svartvinbärsmarinad
Citronglass

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • bacon

Gör så här

  1. Hacka lök.
  2. Skiva jordärtskockor och potatis och fräs i olja några minuter.
  3. Tillsätt buljong och koka i cirka 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Mixa tills soppan är slät.
  5. Salta, peppra och rör ned crème fraiche.
  6. Servera med klippt, stekt bacon och finhackad krasse.