Kikärtspannkaka med laxkebab och mango

14 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Pannkakor

  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1,5 dl vatten, bubbelvatten
  • 1,5 msk matolja
  • 0,5 msk matolja, till stekning

lax

  • 0,5 kg laxfilé
  • 1 mango
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Salsa

  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 6 dl hallon (går bra med frysta)
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk limefrukt, juice
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Pannkakor
    Vispa ihop alla ingredienser till pannkakorna. Värm en stekpanna på grillen eller spisen och stek smeten till små pannkakor i olja.
  2. Lax
    Skär laxen i 3 cm stora tärningar och låt skinnet sitta kvar.
  3. Skala och skär mangon i bitar. Varva sedan lax- och mangobitar på dubbla, blötlagda spett.
  4. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla i ca 3 minuter på varje sida.
  5. Salsa
    Blanda myntan med hallon.
  6. Blanda sedan ner löken.
  7. Rör ihop olivolja, limejuice, salt och peppar. Blanda och servera med laxen och pannkakan.
  8. Servera spetten med salsan och pannkakorna!
6 juli 2019