Kikärtskladdkaka

6 röster
40 m
1 tårta
Kikärtskladdkaka
Foto: Eva Hilldén

Underbart krämig kladdkaka bakad på kikärtor som toppas med siktat kakaopulver.

Receptet är ur boken Cheesecakes & kladdkakor, Semic.

Visa mer
40 m
1 tårta

Du behöver

  • 200 g mörka chokladknappar, eller hackad mörk choklad
  • 400 g avrunna kikärtor, eller bönor
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen.
  3. Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag och häll dem i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Mixa i florsocker. Mixa ner äggen, ett i taget. Häll i chokladen och mixa till en jämn smet. Mixa i mandelmjölet.
  4. Häll smeten i en springform, ca 22 cm i diametern, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
  5. Servera ljummen eller kall. Garnera med siktat kakaopulver.
19 mars 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...