Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

30 m
4
Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème
Foto: Jakob Fridholm

Vegetariska biffar på kikärtor med en smakrik ratatouille och basilikakräm. En perfekt vardagsmiddag!

Receptet är från Mattias Larssons kokbok Fredagskockens bästa vardagsmat.

3 september 2017
30 m
4

Du behöver

Kikärtsbiffar

  • 350 g kokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk pressad citronjuice
  • salt
  • olja. till stekning

Ratatouille

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 150 g zucchini
  • 150 g aubergine
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 400 g krossade tomater
  • salt och tabasco

Basilikacrème

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk basilika, finstrimlad
  • salt

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till kikärtsbiffarna till en slät smet. Smaka av med salt. Forma till 12 fina biffar med lätt fuktade händer. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek kikärtsbiffarna i olja i ca 2 minuter på varje sida till fin färg.
  2. Kärna ur paprikan. Tärna paprika, zucchini och aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja i en vid kastrull i några minuter. Häll på vinägern och de krossade tomaterna. Låt ratatouillen puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och tabasco.
  3. Blanda crème fraichen med basilikan och smaka av med salt. Servera kikärtsbiffarna med ratatouillen och basilikacrèmen. Toppa gärna med några goda gröna blad
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept