Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

20 ingredienser

30 m

Vegetariska biffar på kikärtor med en smakrik ratatouille och basilikakräm. En perfekt vardagsmiddag!

Receptet är från Mattias Larssons kokbok Fredagskockens bästa vardagsmat.

Ingredienser

portioner

Kikärtsbiffar

  • 350 g färdigkokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • salt
  • olja, till stekning

Ratatouille

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 150 g zucchini
  • 150 g aubergine
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 400 g krossade tomater
  • salt
  • tabasco

Basilikacrème

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 msk basilika, finstrimlad
  • salt

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till kikärtsbiffarna till en slät smet. Smaka av med salt. Forma till 12 fina biffar med lätt fuktade händer. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek kikärtsbiffarna i olja i ca 2 minuter på varje sida till fin färg.
  2. Kärna ur paprikan. Tärna paprika, zucchini och aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja i en vid kastrull i några minuter. Häll på vinägern och de krossade tomaterna. Låt ratatouillen puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och tabasco.
  3. Blanda crème fraichen med basilikan och smaka av med salt. Servera kikärtsbiffarna med ratatouillen och basilikacrèmen. Toppa gärna med några goda gröna blad