Ugnsbakade grönsaker med fetaost

Ugnsbakade grönsaker med fetaost

Ugnsbakade grönsaker med fetaost

12 ingredienser

45 min

Vegetarisk mat när den är som bäst. Fetaosten ger dig nödvändiga proteiner och nyttiga fetter. Ät med gott samvete.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fetaost
  • 1 förp quinoa
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 3 gröna paprikor
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor (eller persiljerötter)
  • 2 rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 10 varv med svartpepparkvarnen
  • 1 tsk torkad timjan (eller oregano)
  • 2,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader och ta ut en djup ugnsplåt.
  2. Skala lökarna och dela dem i klyftor, ca 6 klyftor per lök. Dela zucchinin i 4-6 grova bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i tredjedelar. Skala morötterna, palsternackor eller persiljerötter och skär dem i långa stavar. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor, ca 6 klyftor per beta.
  3. Skär fetaosten i stora tärningar.
  4. Fördela grönsakerna på den djupa ugnsplåten. Ringla över olivoljan. Strö över salt och mal peppar och blanda runt. Smula över oregano eller timjan.
  5. Ställ in plåten i ugnen ca 25 min. Lägg på fetaosten när det är ca 4-5 min kvar.
  6. Skölj quinoan med hett vatten och koka enligt anvisningarna på paketet.