Marinerade svenska morötter

Marinerade svenska morötter
10 ingredienser
10 min
Marinerade svenska morötter är en riktig liten delikatess. Ett perfekt alternativ till sås – passar som tillbehör till fisk eller kött
Ingredienser
- 4 morötter
- 1 krm strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk smör
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka persilja
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 krm salt
- 5 varv med pepparkvarnen
Gör så här
- Skiva morötterna. Koka i vatten med 1 krm salt, 1 krm socker och smörklicken tills de blivit lite mjuka, ca 3 min.
- Häll av vattnet och låt svalna något. Blanda med skivad vitlök, olivolja, vinäger samt salt och peppar.
- Låt gärna stå och dra ett tag innan servering.
- Precis innan servering, strö över hackad persilja och blanda runt.