Crème med jordärtskocka

0 röster
4

Den här crèmen gjord på jordärtskocka persiljerot och potatis är ett gott tillbehör vid en finare middag. Passar bra till vitvinsmarinerad struts.

Det här receptet passar bra tillsammans med

Sahlins vitvinsmarinerade struts med rödvinssås



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g jordärtskocka
  • 100 g persiljerot
  • 200 g potatis
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • en klick smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och dela jordärtskockor,potatis och persiljerot i mindre bitar.
  2. Täck med mjölk- och gräddblandningen.
  3. Koka tills det är mjukt.
  4. Häll av en del av vätskan så att crèmen inte blir för lös.
  5. Mixa med en stavmixer tills crèmen är slät.
  6. Späd med vätskan till lagom konsistens.
  7. Smaka av med smör, salt och peppar.
  8. Täck över och varmhåll i ugnen.
16 mars 2011

Laddar fler recept