Strutsägglass

Strutsägglass
Foto: TV4

Strutsägglass

Av: Kerstin Sahlin

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Strutsägglass serverad med jordgubbssås och mörk choklad. En annorlunda och fantastisk smakupplevelse.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 0,5 l mjölk
  • 0,5 l vispgrädde
  • 50 g honung
  • 240 g strutsäggula
  • 250 g strösocker
  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saft

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen. Värm mjölk, grädde, honung tillsammans med vanilj. Vispa äggula och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet. Allt värmes igen under noggrann omrörning till 85 grader. Tag upp det blötlagda gelatinbladet och lägg ner det i glassmassan där det får smälta under omrörning. Sila. Kyl ner snabbt. Låt svälla minst 4 tim. Mixa med stavmixer innan frysning. Frys i glassmaskin eller direkt i en frys, rör isåfall då och då. Glassen är som godast när den är färsk.
  2. Serveras med färska jordgubbar som strimlas, sockras och avsmakas med citron. Dekorera med mörk choklad.