Katsu Sando

6 röster
20
4
Katsu Sando
Foto: Tv4

Katsu Sando är en japansk kycklingmacka fylld med härliga smaker! Perfekt som lunch eller lite lättare mål på dagen.

Visa mer
20
4
4 portioner

Du behöver

Utbankat kycklinglår

  • 400-500 g kycklinglår
  • vetemjöl
  • ägg
  • panko
  • salt
  • peppar

Vitkålsallad

  • spetskål, tunt skuren

Tonkatsu sås

  • 60 g chilisås
  • 20 g mirin
  • 20 g ljus soja
  • 20 g worcestersås
  • 20 g risvinäger
  • 20 g fransk senap
  • 8 g socker
  • 10 g äpplemos
  • 5 g vitlök, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Utbankat kycklinglår
    Platta ut de urbenade kycklinglåren genom att lägga dem i en plastpåse där ena sidan är uppskuren. Banka lätt med en kastrull eller liknande. Gör iordning tre fat, ett med mjöl, ett med uppvispat ägg och ett med Panko (grovt ströbröd).
  2. Salta och peppra låren och vänd den därefter först i mjöl sedan i ägg och sist i pankon, tryck till så att pankon fastnar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera kycklingen tills den fått en gyllene färg och kycklingen är genomstekt.
  4. Vitkålsallad
    Skiva vitkålen tunt med kniv eller på mandolin.
  5. Tonkatsu sås
    Blanda ihop såsingredienserna.
  6. Servering
    Montera Katsu sandon på vitt formbröd. Bröd – kyckling – sås – vitkål – bröd. Dela dem på längden.
13 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...