• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Katso sandu

NYHET
Katso sandu
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Katso sandu

5 steg att laga

18 ingredienser

20 m

Härliga mackor med panerad fläskkotlett, smakrik sås och vitkål. En riktigt matig macka perfekt till brunch, lunch eller picknick!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl vitkål, finriven
  • 2 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 fläskkotletter, utan ben och utbankade
  • salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • formfranska
  • olja (till stekning)
  • smör (till stekning)

Sås

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen.
  2. Strimla kålen riktigt tunt på mandolin och blanda med vinäger och sesamolja.
  3. Banka ut kotletterna till ca 0,5 cm tjocka skivor. Salta och panera i mjöl, ägg och panko.
  4. Stek köttet knaprigt och gyllene i olja och en klick smör.
  5. Bre sås på brödet, sen lite kål, lägg på en skiva knaprigt kött och toppa med ytterligare en skiva bröd med sås. Skär i fyrkanter och servera direkt.