Kycklingschnitzel med sparris
Kycklingschnitzel med sparris
15 ingredienser
Kycklingschnitzel panerad i lantchips med sparris och parmesancrème.
Ingredienser
Kycklingschnitzel
- 4 kycklingbröstfiléer
- 4 msk rismjöl
- 2 ägg
- 1 förp lantchips
- 1 förp rotfruktschips
- 50 g pankoströbröd
- 2 msk timjan, hackad
Parmesancrème
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl hönsbuljong
- 2 msk citron, saft
- 1 msk timjan
- 2 klyftor vitlök
- 80 g parmesanost, färskriven
- några klickar smör
- citron, skalet, rivet
Gör så här
Parmesancrème
- Blanda ihop buljong, grädde (använd mjölk om du vill), finhackad timjan och citronsaft.
- Lägger ner vitlöken gör du först nu.
- Låt det sjuda i ca 10 minuter, smaka av med lite salt och nymalen peppar.
- Dra av från värmen.
Kycklingschnitzel
- Ta fram kycklingbröstet, ta bort skinnet om det finns kvar.
- Lägg ett snitt längs med bröstet och klappa upp.
- Lägg köttet på mellan en plastpåse och banka ut det lite lätt. Gör likadant med alla bröst.
- Ta chipsen och lägg i en plastpåse.
- Banka sönder chipsen så de blir smulor.
- Förbered 3 skålar och lägg rismjöl i en, lättvispad ägg i den andra och sönderkrossade lantchips, rotfrukschips samt pankobröd i den tredje skålen. Smula gärna ner lite timjan i rismjölet.
- Salta och peppra på kycklingfiléerna.
- Doppa dem först i rismjöl, sedan i ägget och slutligen i chipsblandningen, tryck fast blandningen ordentligt på filéerna, så det fastnar ordentligt med panering. Doppa filéerna i äggen en extra gång om det inte fastnar tillräckligt.
- Stek filéerna i smör och olja ca 6 minuter på medelstark värme, de ska bli alldeles krispiga.
Parmesancrème, fortsättning
- När det är dags att servera kokar man upp gräddbuljongen igen.
- Blanda ihop parmesanosten med smöret och citronskalet och mixa ner i buljongen, gärna då med en mixerstav, då blir det ett härligt skum. Ev. kan man hjälpa skummet på traven med några msk vispad grädde strax innan man ska servera.
- Nykokt grön sparris passar bra att servera till kyckling och parmesancrèmen. Även lite extra hyvlad parmesan samt potatischips.
- Smaklig måltid!