Julkonfekt
Julkonfekt
12 ingredienser
1h 30 min
Frukt och choklad i en härlig konfekt!
Ingredienser
- 100 g ljus blockchoklad
- 100 g mörk blockchoklad
- 0,5 dl sirap
- 0,5 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk syltade apelsinskal, hackade
- 1 msk korinter
- 3 msk apelsinlikör eller whisky
- 1 msk sötmandel, hackade
Garnering:
- 150 g mörk blockchoklad
- 25 g kokosolja (eller 2 tsk olja)
Gör så här
- Lägg bakplåtspapper i botten på en rektangulär form cirka 15x25 centimeter. Lägg korinterna i en skål och marinera med likören.
- Dela chokladen och lägg i en gryta. Tillsätt sirapen, sockret, smöret och grädden. Smält alltsammans på svag värme.
- När allting har smält, öka värmen lite och låt smeten småkoka i cirka 20 minuter, rör om flitigt så det inte bränner fast.
- Rör ner apelsinskalet, korinterna och de hackade mandlarna och häll upp i den förberedda formen. Släta till ytan, ställ i kylen och låt stelna i cirka 1 timme utan att täcka av.
- Blanda chokladen med kokosfett och smält på svag värme, gärna i vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Bred chokladen över den stela konfekten, låt kallna och skär upp i bitar. Förvara konfekten svalt.