Mimosasallad

Mimosasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Mimosasallad

Av: Karin Chädström

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 min

Ett trevligt tillbehör till julskinkan, men mimosasallad passar till alla kalla kött- och fågelrätter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 äpplen
  • 3 skivor ananas på burk
  • 3 mandariner, färska
  • 1 dl vindruvor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grädde, vispad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna. Skär ananasen i små trekanter. Skala och klyfta mandarinerna. Dela klyftorna. Dela och kärna ur vindruvorna. Spara några till garnering.
  2. Vispa grädden och blanda samman med majonnäsen. Rör ner frukten och lägg upp salladen och garnera med vindruvor.