Inlagd sill

Inlagd sill
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Inlagd sill

18

10 ingredienser

15 min

En klassiker!

Ingredienser

portioner
  • 4 inläggningssillfiléer

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök, i skivor
  • 1 morot, i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Garnering:

  • 1 rödlök, i ringar
  • 1 kryddpepparkorn, krossade

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den därefter kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  3. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag. Garnera med rödlökar i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.