Böcklinglåda

Böcklinglåda
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Böcklinglåda

0

8 ingredienser

20 min

Den här böcklinglådan med jordärtskockor svänger man ihop ganska snabbt. Ställ fram den på midsommarbordet eller servera den som ensam rätt tillsammans med några goda tillbehör!

Ingredienser

portioner4
  • 4 böckling
  • 5 jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockorna under rinnande vatten. Koka dem sen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
  2. Rensa böcklingarna om du inte köpt färdigrensade. Smörj en eldfast form.
  3. Skiva jordärtskockorna och täck formen med skivorna. Lägg böcklingarna ovanpå. Salta och peppra.
  4. Häll på grädden. Lägg några smörklickar ovanpå och strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader varm ugn tills ytan fått vacker färg, cirka 10 minuter.