Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

18 röster
45 min
4
Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater
Foto: TV4

Prätsostpaj är ett perfekt tillbehör till kräftskivan! Pajen är smaksatt med dillfrö, kapris och soltorkade tomater.

Se Karin laga pajen i videoklippet ovan!

Fler klipp från Mitt kök i TV4 Play


Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk dillfrö, mortlade

Fyllning

  • 3 dl prästost, grovt riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 förp kapris
  • 1 förp soltorkade tomater, grovt strimlade
  • 0,5 kruka timjan, grovt skuren
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, smör, vatten, dillfrö och salt till en smidig pajdeg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10-12 minuter.
  3. Vispa ägg och mjölk, blanda i riven prästost, kapris, soltorkade tomater och skuren timjan.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda gyllenbrun i ugn tills fyllningen "stannat", ca 25 minuter på 175 grader.
  5. Låt pajen gärna svalna något innan den serveras.
14 augusti 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...