Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

18 röster
45 min
4
Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater
Foto: TV4
45 min
4
4 portioner

Du behöver

pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk dillfrö, mortlade

Fyllning

  • 3 dl prästost, grovt riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 förp kapris
  • 1 förp soltorkade tomater, grovt strimlade
  • 0,5 kruka timjan, grovt skuren

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, smör, vatten, dillfrö och salt till en smidig pajdeg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10-12 minuter.
  3. Vispa ägg och mjölk, blanda i riven prästost, kapris, soltorkade tomater och skuren timjan.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda gyllenbrun i ugn tills fyllningen "stannat", ca 25 minuter på 175 grader.
  5. Låt pajen gärna svalna något innan den serveras.
14 augusti 2012