• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

5 steg att laga

12 ingredienser

45 min

Prätsostpaj är ett perfekt tillbehör till kräftskivan! Pajen är smaksatt med dillfrö, kapris och soltorkade tomater.

Se Karin laga pajen i videoklippet ovan!

Fler klipp från Mitt kök i TV4 Play


Ingredienser

portioner4 portioner

pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk dillfrö, mortlade

Fyllning

  • 3 dl prästost, grovt riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 förp kapris
  • 1 förp soltorkade tomater, grovt strimlade
  • 0,5 kruka timjan, grovt skuren

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, smör, vatten, dillfrö och salt till en smidig pajdeg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10-12 minuter.
  3. Vispa ägg och mjölk, blanda i riven prästost, kapris, soltorkade tomater och skuren timjan.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda gyllenbrun i ugn tills fyllningen "stannat", ca 25 minuter på 175 grader.
  5. Låt pajen gärna svalna något innan den serveras.