Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor

77 röster
30 m
4
Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor
Foto: TV4

Lättlagad gryta med sötpotatis, habanero, kokosmjölk och svarta bönor. God även i matlådan!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 bitar stjälkselleri
  • 1 gul habanero
  • 4 msk rapsolja
  • 2 färska tomater
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 1 förp svarta bönor (à 400 g)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g färsk spenat
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • basmatiris, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök och morot och sötpotatis. Hacka lök, vitlök, morot och selleri i små bitar. Dela sötpotatisen i större kuber. Dela chilin och ta bort frön och de vita skiljeväggarna, den här chilin är stark så var försiktig!
  2. Stek lök, vitlök, morot, selleri och chili i oljan tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddpeppar, timjan, salt och peppar. Rör runt.
  3. Hacka tomaterna och ha ned dem i grytan. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt koka upp.
  4. När grytan kokar, ha i sötpotatisen och sköljda svarta bönor. Koka tills potatisen är mjuk ca 10 min.
  5. Ta grytan från värmen och tillsätt spenaten. Servera med lime, koriander och ris!
23 september 2017

Laddar fler recept...