Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor

Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor

104

5 steg att laga

19 ingredienser

30 m

Lättlagad gryta med sötpotatis, habanero, kokosmjölk och svarta bönor. God även i matlådan!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 klyfta vitlök
  • 3 bit stjälkselleri
  • 1 gul habanero
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tomat
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 förp svarta bönor (à 400 g)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g färsk spenat
  • 2 limefrukt
  • 1 kruka koriander
  • basmatiris, till servering

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök och morot och sötpotatis. Hacka lök, vitlök, morot och selleri i små bitar. Dela sötpotatisen i större kuber. Dela chilin och ta bort frön och de vita skiljeväggarna, den här chilin är stark så var försiktig!
  2. Stek lök, vitlök, morot, selleri och chili i oljan tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddpeppar, timjan, salt och peppar. Rör runt.
  3. Hacka tomaterna och ha ned dem i grytan. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt koka upp.
  4. När grytan kokar, ha i sötpotatisen och sköljda svarta bönor. Koka tills potatisen är mjuk ca 10 min.
  5. Ta grytan från värmen och tillsätt spenaten. Servera med lime, koriander och ris!