Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor

Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Karibisk sötpotatisgryta med svarta bönor

104

5 steg att laga

19 ingredienser

30 m

Lättlagad gryta med sötpotatis, habanero, kokosmjölk och svarta bönor. God även i matlådan!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 bitar stjälkselleri
  • 1 gul habanero
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tomater
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 förp svarta bönor (à 400 g)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g färsk spenat
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • basmatiris, till servering

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök och morot och sötpotatis. Hacka lök, vitlök, morot och selleri i små bitar. Dela sötpotatisen i större kuber. Dela chilin och ta bort frön och de vita skiljeväggarna, den här chilin är stark så var försiktig!
  2. Stek lök, vitlök, morot, selleri och chili i oljan tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddpeppar, timjan, salt och peppar. Rör runt.
  3. Hacka tomaterna och ha ned dem i grytan. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt koka upp.
  4. När grytan kokar, ha i sötpotatisen och sköljda svarta bönor. Koka tills potatisen är mjuk ca 10 min.
  5. Ta grytan från värmen och tillsätt spenaten. Servera med lime, koriander och ris!
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer