1 chilifrukt ((om du gillar hetta, annars uteslut)
2 tsk rapsolja
1 msk curry
4 dl lätt kokosmjölk
300 g färdigkokta kikärtor
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
2 dl vatten
salt
peppar
Vitkålsklyftor
0,5 vitkål
salt
peppar
0,5 citron
2 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna lök, skär paprika i bitar och skala och finhacka vitlök. Hacka tomat och chili. Hetta upp olja och stek lök, paprika och vitlök tills de mjuknar. Vänd i tomat, chili, timjan och curry, fräs en stund under omrörning. Häll över kokosmjölk, kikärtor och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter.
Klyfta vitkålen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Pressa över citron och ringla över olivolja. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
Blanda majsstärkelse med vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. Häll i grytan och rör om.
Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. Krydda med salt och peppar. Koka upp grytan och låt puttra ytterligare ca 5 minuter.