Karibisk kikärtscurry med ugnsbakade vitkålsklyftor

13 röster
30 m
4

Enkel och hälsosam vardagsrätt - vegetariskt kikärtscurry med vitkål rostad i ugn. Mättande och riktigt gott!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

KIkärtscurry

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 mogen tomat
  • 1 färsk chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 300 g förkokta kikärtor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar

Vitkålsklyftor

  • 0,5 vitkål
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna lök, skär paprika i bitar och skala och finhacka vitlök. Hacka tomat och chili. Hetta upp olja och stek lök, paprika och vitlök tills de mjuknar. Vänd i tomat, chili, timjan och curry, fräs en stund under omrörning. Häll över kokosmjölk, kikärtor och tomatpuré.
  3. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter.
  4. Klyfta vitkålen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Pressa över citron och ringla över olivolja. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  5. Blanda majsstärkelse med vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. Häll i grytan och rör om.
  6. Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. Krydda med salt och peppar. Koka upp grytan och låt puttra ytterligare ca 5 minuter.
  7. Servera grytan med vitkålsklyftorna.
Tips!
Ät smart med Zeina

Ät smart med Zeina!

Här hittar du fler smarta recept från Ät smart med Zeina >>

12 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...