Avlägsna lavendelblommorna från kvisten och finhacka dem.
Koka grädde och blommor på låg värme tills häften av grädden återstår. Smaka av med lite salt.
Skär bort ca 2–3 centimeter av den nedersta delen av sparrisen. Slantarna går utmärkt att spara i frysen till ett senare soppkok. Skär därefter sparrisarna i mindre jämnstora bitar.
Hetta upp en stekpanna strax över medelvärme. Häll i en skvätt olivolja i pannan tillsammans med sparrisen. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek en minut och strö sedan över socker och tillsätt smör.
Pressa saften från en halv citron över och fortsätt bryna sparrisen tills bitarna blivit vackert gyllenbruna.
Precis innan servering steker du rapsskotten i en rykande het panna med lite olivolja och salt.
Fördela sparris och rapsskott jämt över en tallrik, ringla över några skedar lavendelgrädde, toppa med lite riven västerbottensost och njut!