Vårrullar

Vårrullar
Foto: TV4

Spännande förrätt eller mellanmål med smak av Thailand.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger ca 40 vårrullar.

Vårrullarna går att frysa innan de friteras, var bara försiktig så de inte klibbar ihop.

22 februari 2010
1h

Du behöver

Fyllning

  • 500 g fläskfärs
  • 0,5 dl matolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk socker
  • 1 msk vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 kg morötter
  • 0,5 kg vitkål, riven
  • 0,5 dl matolja
  • 40 st vårrulledeg, små ark
  • olja till fritering
  • Chilisås eller soja till servering

Gör så här

  1. Riv moroten i tunna avlånga bitar.
  2. Riv vitkålen med en osthyvel.
  3. Häll i olja i en wokpanna.
  4. Fräs vitlök och färs tills köttet är genomstekt.
  5. Häll i sojasås, ostronsås, vitpeppar och socker, blanda.
  6. Stäng av värmen och låt köttet svalna.
  7. Tillsätt alla grönsaker och blanda.
  8. Lägg ca en matsked fyllning mitt på varje fyrkant vårrulledeg.
  9. Ha ett hörn närmast dig, rulla ihop vårrulledegen, vik in sidorna medan du rullar och penslar degen med varmt vatten för att ”klistra ihop” vårrullen.
  10. Gör likadant med resten.
  11. Häll olja i en kastrull för att fritera, vänta tills oljan är ordentligt varm innan du börjar.
  12. Fritera vårrullarna tills de blir gyllenbruna.
  13. Låt rinna av på hushållspapper.
  14. Servera med chilisås eller sojasås.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept