Kantarelltoast med löjrom

Kantarelltoast med löjrom

10 ingredienser

30 min

Bjud på en lyxig kantarelltoast med löjrom som förrätt i helgen. Perfekt rätt som andas höst! Servera gärna ett Gruner Veltliner till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kantareller, rengjorda
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 3-4 dl grädde
  • 4 skivor formfranska
  • 50 g osaltat smör
  • 60 g löjrom
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Torrstek kantarellerna tills vätskan har försvunnit. Tillsätt sedan smör och stek svampen sakta i ca 7-10 minuter.
  2. Tillsätt löken och stek tills den blir genomskinlig.
  3. Häll på vinet och låt det koka in.
  4. Salta och peppra efter smak samt tillsätt grädden. Låt det koka tills det har får en krämig konsistens.
  5. Stekt brödet i smör.
  6. Lägg svampstuvningen på brödskivorna och toppa med löjrom.
  7. Garnera med lite gräslök och servera.