Kantarellpasta med dill

37 röster
20 m
4
Kantarellpasta med dill
Foto: Tv4

”Dill och kantareller är en vinnande kombination. Den här rätten är given under svampsäsongen och ett supergott att servera på kräftskivan om man önskar något matigt men inte har tid eller lust att baka paj.” /Jessica Frej

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 500 g kantareller
  • 2 msk smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl kokvatten, från pastan
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 knippe dill, litet
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten. Spara kokvattnet.
  2. Borsta eller skölj kantarellerna rena från jord.
  3. Stek kantarellerna på hög värme i smöret med salt, peppar och en hel vitlöksklyfta.
  4. När kantarellerna fått färg så häll i grädde och kokvatten från pastan.
  5. Blanda pasta med kantarellerna och ost.
  6. Hacka dillen och strö över. Servera!
1 september 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...