Kantarellcrêpes med västerbottensost

13 röster
30 m
4
Kantarellcrêpes med västerbottensost
Foto: Eva Hildén

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola är en fräsch rätt som passar perfekt som lunch eller förrätt.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g pannkakor
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Svampstuvning

  • 500 g kantareller (eller annan svamp)
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk kinesisk soja

Rucolasallad

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk rosépeppar, smulad
  • 70 g ruccolasallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna till svampstuvningen. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när svampen slutat vätska sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över majsstärkelsen och rör om. Tillsätt mjölken under omrörning och låt puttra några minuter. Smaka av med soja.
  2. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
  3. Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd ner rucolan i dressingen.
  4. Toppa crêpsen med gräslök och servera med salladen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...