Kantarellasagne

kantarellasagne
Foto: TV4

Kantarellasagne

Av: Peter - Nora/Lindesberg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40m

Mustig lasagne med kantareller och lufttorkad skinka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 förp färska lasagneplattor
  • 4 banan, schalottenlök
  • 2-3 svampbuljongtärningar
  • 12-15 skivor lufttorkad skinka t ex spansk eller italiensk
  • 1 l kantareller (gula- eller tratt)
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (gärna lagrad)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka schalottenlöken.
  3. Stek den rensade svampen tills all vätska har ångat bort.
  4. Lägg i den hackade schalottenlöken i pannan och låt den få färg.
  5. Slå på grädden och mjölken och tillsätt buljong tärningarna.
  6. Salta och peppra efter smak, låt det puttra en stund, ca 5 min.

Montering

  1. I en ugnsfast form, börja med kantarellsås, varva sedan med plattor, skinka, sås, tills dess att formen är fylld.
  2. Toppa med den rivna osten.
  3. In i ugnen i ca 15-20 min.