Kantarellasagne

40m
4
kantarellasagne
Foto: TV4

Mustig lasagne med kantareller och lufttorkad skinka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2017
40m
4

Du behöver

  • 2 paket färska lasagneplattor
  • 4 banan schalottenlök
  • 2-3 tärningar svampbuljong
  • 12-15 skivor lufttorkad skinka tex spansk eller italiensk
  • 1 l kantareller, gula- eller tratt
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka schalottenlöken.
  3. Stek den rensade svampen tills all vätska har ångat bort.
  4. Lägg i den hackade schalottenlöken i pannan och låt den få färg.
  5. Slå på grädden och mjölken och tillsätt buljong tärningarna.
  6. Salta och peppra efter smak, låt det puttra en stund, ca 5 min.
  7. Montering
    I en ugnsfast form, börja med kantarellsås, varva sedan med plattor, skinka, sås, tills dess att formen är fylld.
  8. Toppa med den rivna osten.
  9. In i ugnen i ca 15-20 min.
Kommentera receptet

Fler goda recept