Kanapéer med matjessill
Kanapéer med matjessill
12 ingredienser
30 m
De här lyxiga kanapéerna med matjessill, kaviar och cheddarost är en riktigt festlig rätt at förgylla helgen med.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 2 ägg
- 2 msk grädde
- salt
- peppar
- 1 rödlök (liten)
- 2 knippen dill
- 1 msk kaviar
Servering
- 4 skivor mörkt bröd
- 2 msk smör
- 4 matjessillfiléer
- crème fraîche
- 1 bit lagrad ost (liten bit av t.ex. cheddarost)
Gör så här
- Slå ihop ägg, grädde, salt och peppar.
- Grädda smeten till en äggröra i en varm pannan. Ta sedan av det från värmen och låt svalna.
- Finhacka rödlök och hälften av dillen.
- Vänd ner kaviar, dill och rödlök i äggröran.
Servering
- Skär små fyrkanter av brödet och smörstek dem. Håll dem ljumna fram till servering.
- Fördela äggröran på brödbitarna.
- Skär matjessillen i bitar och fördela bitarna ovanpå äggröran.
- Toppa med lite crème fraîche.
- Finriv lite cheddarost på toppen och dekorera med små dillvippor.