Kanapéer med matjessill

POPULÄRT
koket.se
Kanapéer med matjessill
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kanapéer med matjessill

12 ingredienser

30 m

De här lyxiga kanapéerna med matjessill, kaviar och cheddarost är en riktigt festlig rätt at förgylla helgen med.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 knippen dill
  • 1 msk kaviar

Servering

  • 4 skivor mörkt bröd
  • 2 msk smör
  • 4 matjessillfiléer
  • crème fraîche
  • 1 bit lagrad ost (liten bit av t.ex. cheddarost)

Gör så här

  1. Slå ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  2. Grädda smeten till en äggröra i en varm pannan. Ta sedan av det från värmen och låt svalna.
  3. Finhacka rödlök och hälften av dillen.
  4. Vänd ner kaviar, dill och rödlök i äggröran.

Servering

  1. Skär små fyrkanter av brödet och smörstek dem. Håll dem ljumna fram till servering.
  2. Fördela äggröran på brödbitarna.
  3. Skär matjessillen i bitar och fördela bitarna ovanpå äggröran.
  4. Toppa med lite crème fraîche.
  5. Finriv lite cheddarost på toppen och dekorera med små dillvippor.