Kanapéer med löjrom

Kelvin Wokomaty

Kanapéer med löjrom

11 ingredienser

20 min

Bjud på festliga kanapéer med löjrom, smetana och gräslök.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 skivor formfranska
  • 2 dl smetana, uppvispad
  • citronsaft
  • 100 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • dill
  • rapsolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär brödet i önskad form, exempelvis rektangulära bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och en stor klick smör.
  3. Stek brödskivorna gyllene och krispiga på båda sidor. Lägg åt sidan.
  4. Vispa smetana fluffigt. Smaka upp med lite citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar.
  5. Lägg blandningen i en spritspåse (eller använd en sked) och spritsa på de stekta brödbitarna.
  6. Toppa med löjrom, finhackad rödlök och gräslök.
  7. Avsluta eventuellt med lite färsk dill.